Twoje zamówienie
Twój koszyk jest pusty.
Dodaj produkty do koszyka i zrealizuj zamówienie.
-
Cięcie
Cięcie
Nowoczesne systemy cięcia wyposażone w stabilne, precyzyjne i wytrzymałe ostrza diamentowe.
-
Frezowanie
- Uchwyty zaciskowe
- Prowadnice, szablony, adaptery i cyrkle
- Pierścienie do kopiowania OF 900 / OF 1010
- Pierścienie do kopiowiania OF 1400
- Pierścienie do kopiowania OF 2200
- Połączenia jaskółczy ogon VS600
- System wiercenia rzędów otworu
- Wyposażenie freza z płytkami do wpustów, do wpustów z płytkami wymiennymi , HW jednoostrzowy
- 8 mm do wpustów, ostrze czołowe HW
- 8 mm do wpustów z węglika, ostrze czołowe HW
- 8 mm do zaokrągleń HW łożysko kulkowe
- 8 mm spiralne do wpustów, ostrze czołowe HS
- 8 mm spiralne do wpustów z węglika, ostrze czołowe HW
- 8 mm z płytkami do wpustów, jednoostrzowe czołowe HW
- 8 mm półwałkowy HW łożysko kulkowe
- 8 mm do fazowania HW łożysko kulkowe
- 8 mm z płytkami do fazowania HW łożysko kulkowe
- 8 mm do wgłębień półokrągłych HW
- 8 mm do wgłębień półokrągłych HW łożysko kulkowe
- 8 mm do rowków HW
- 8 mm do wyrównywania HW łożysko kulkowe
- 8 mm z płytkami do wyrównywania HW łożysko kulkowe
- 8 mm wyrównująco - fazujący łożysko kulkowe
- 8 mm wiertłofrez HW
- 8 mm do wręgów HW łożysko kulkowe
- 8 mm z płytkami do wręgów HW łożysko kulkowe
- 8 mm do płetwin i wczepów z podcinakiem
- 8 mm do płetwin i wczepów
- 8 mm do uchwytów HW łożysko kulkowe
- 8 mm do materiałów klejonych HW
- 8 mm do napisów
- 8 mm do wpustów w kształcie V
- 8 mm do płyt gipsowo-kartonowych HW
- 8 mm do otworów pod okucia HW z łamaczem wióra
- 8 mm do kołków HW
- 8 mm wiertłofrez do otworów przelotowych HW
- 8 mm dwupromieniowy HW łożysko kulkowe
- 8 mm profilowy HW
- 8 mm do wpustów T HW
- 8 mm profilowy do wypustów, HW łożysko kulkowe
- 8 mm do kontrprofili z wypustem łożysko kulkowe
- 8 mm do aluminium HS
- 8 mm krążkowy do wpustów, HW
- 12 mm do fazowania HW
- 12 mm do poręczy HW
- 12 mm do wgłębień półokrągłych HW
- 12 mm do wpustów, ostrze czołowe HW
- 12 mm do zaokrągleń HW łożysko kulkowe
- 12 mm stopniowy HW
- 12 mm z płytkami do wpustów HW
- 12 mm z płytkami do wpustów, jednoostrzowe czołowe HW
- 12 mm z płytkami do wyrównywania HW łożysko kulkowe
- bezpośredni uchwyt stożkowy, frezy do wpustów, jednoostrzowe, ostrze czołowe HW
- do OFK
- Trzpień frezarski do freza krążkowego do wpustów
Frezowanie
Frezarki przeznaczone do profesjonalnych zadań w warsztatach stolarskich, ciesielskich i na budowie.
-
Odsysanie
Odkurzanie
Nowoczesne i profesjonalne odkurzacze, przeznaczone do skutecznej eliminacji różnego rodzaju pyłów.
-
Oklejanie
Oklejanie
Nowoczesne okleiniarki obrzeży, dzięki którym praca jest szybka, precyzyjna i bez strat materiałów.
-
Budownictwo
Budownictwo
Narzędzia przeznaczone do pracy na budowie, znacznie ułatwiające prace budowlane i zwiększające ich efektywność.
-
Praca półstacjonarna
Praca półstacjonarna
System pracy półstacjonarnej, pozwalający na dokładniejsze i wygodniejsze wykonywanie zadań.
- Struganie
-
Systainery i walizki
Systainery i walizki
Systemy Systainer i Sortainer zapewnią możliwość doskonałej organizacji warsztatu.
-
Szlifowanie i polerowanie
Szlifowanie i polerowanie
Różnorodne szlifierki i akcesoria do gładzenia ścian podczas budowy oraz remontów, a także do wyrównywania powierzchni.
-
Wiertarko-wkrętarki
Wiertarko-wkrętarki
Wiertarki udarowe, wiertarko-wkrętarki akumulatorowe i oprzyrządowanie z bogatym wyborem wierteł i akumulatorów.
- Akcesoria
Efektywne rozwiązania dla branży mięsnej: Balansery Tecna na czele innowacji
Od wielu lat branża mięsna stanowi największą część polskiego sektora przemysłu spożywczego. Ciągły rozwój przemysłu mięsnego polega na stosowaniu odpowiednich maszyn i aparatury ułatwiających przetwórstwo i produkcję żywności, a także zmniejszenie ryzyka przerwania ciągłości produkcji. W skład tych elementów wchodzą balansery linkowe, stosowane do podwieszania narzędzi używanych w przemyśle mięsnym. Dlaczego są one tak ważne i jaką rolę odgrywają w zautomatyzowanych procesach produkcyjnych?
Balansery w branży mięsnej – czym są i na jakiej zasadzie działają?
Balansery linkowe są jednym z najważniejszych elementów, które biorą udział w procesie produkcyjnym w każdym nowoczesnym zakładzie mięsnym. Ich głównym zadaniem jest wyrównywanie i poziomowanie narzędzi, a następnie równoważenie ciężaru pił rozbiórkowych oraz przecinarek stosowanych podczas obróbki mięsa. Przede wszystkim odciążniki, jak sama nazwa wskazuje, odciążają narzędzia, dzięki czemu ułatwiają ich podnoszenie oraz opuszczanie.
Na szczególną uwagę zasługuje konstrukcja odciążnika. Dzięki specjalnie skonstruowanej sprężynie balansera możemy w prosty sposób regulować poziom jej naciągu, co skutkuje zmniejszeniem masy pił i przecinarek. Należy również zaznaczyć, że w przypadku zerwania sprężyny, nowoczesne balansery linkowe stosowane w branży mięsnej zapewnią bezpieczeństwo na stanowisku pracy i ochronią narzędzia przed upadkiem.
Balansery linkowe a ergonomia pracy
Pracodawcy dbający o jak najlepszą produktywność i efektywność swoich pracowników, przywiązują dużą uwagę do ergonomii pracy, która polega z jednej strony na zwiększaniu bezpieczeństwo w miejscu pracy, a z drugiej na zwiększeniu ich zadowolenia z panujących warunków w danym środowisku. Balansery linkowe są przykładem urządzeń, które powinny przyspieszyć prace produkcyjną, jednocześnie minimalizując ryzyko wypadków podczas wykonywania zadań.
Zalety zastosowania balanserów do podwieszania narzędzi w kontekście ergonomii pracy:
- Możliwość automatycznego równoważenia ciężaru narzędzi przekłada się na większą wydajność pracy oraz dodatkowy zysk dla zakładu mięsnego.
- Stosowanie z balanserów wpływa na bezpieczeństwo pracowników, a swobodne manewrowanie narzędziami pozwala na transportowanie ich na dowolną wysokość i odległość.
- Odciążniki do podwieszania maszyn przyspieszają linie produkcyjne dzięki możliwości naciągu linki, a także zwiększają możliwości wykorzystanie różnego rodzaju narzędzi elektrycznych, pneumatycznych i wielu innych.
Balansery Tecna – gwarancja doskonałej efektywności pracy i bezpieczeństwa na linii produkcyjnej
Obecnie na rynku istnieje szeroki wybór balanserów linkowych, zróżnicowanych pod względem wagi i długość linki. Wśród najbardziej rozpoznawalnych modeli w branży mięsnej można znaleźć balansery Tecna, włoskiej firmy, której bezpośrednim importerem i dystrybutorem jest firma JAG-MAR. W ich bogatym asortymencie znajdują się balansery linkowe o udźwigu na poziomie od 0,2 kg (doskonałe m.in. do podwieszania lekkich narzędzi ręcznych) do 180 kg (wybieranych do podwieszania ciężkich narzędzi pneumatycznych, hydraulicznych i pokryw). Ponadto balansery Tecna są dostępne w różnych wariantach długości, nawet do 3 metrów. W ten prosty sposób pracownicy linii produkcyjnej mogą używać jednego narzędzia podczas obsługi kilku stanowisk pracy.
Jak wiadomo, w przypadku balanserów linkowych nie ma kompromisów – muszą być one wykonane z materiałów wysokiej jakości przy jednoczesnym zapewnieniu bezpieczeństwa i niezawodności podczas użytkowania. Dlatego też balansery Tecna są wykonane z wytrzymałej stali kwasoodpornej i są zgodne z normą DIN 15112:1979. Są również zgodne z unijną dyrektywą ATEX ( seria balanserów ATEX ), dzięki czemu mogą być stosowane nie tylko w branży mięsnej, ale także w obszarach zagrożonych wybuchem, jak np. w przemyśle chemicznym.